Се оддржа Риболовниот куп „Калиманци 2016“

Во неделата (07.08.2016), во организација на ЗРСК „ШАРАН“, на Калиманско езеро во Македонска Каменица се оддржа вториот отворен Куп натпревар во дисциплината „риболов со јадица на пливка“ – поединечна конкуреција. Учествуваа натпреварувачи од Бугарија, Косово и Македонија.13876628_533714076824596_4107790567518725990_n

Победник на годинашниов Куп натпревар е кавадарчанецот Кире Малинков, втор беше Јуриј Цветков од Бугарија, а третото место го освои Емил Додевски од Крива Паланка.

Оддржувањето на натпреварувањето е поддржано од општина Македонска Каменица и Рудник Саса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *