Седумкатница направена од песок

Прекрасниот замок од песок на оваа #ФотографијаНаДенот влезе во Гинисовата книга на рекорди

BdTD Sandkünstler arbeiten an Rekordburg (picture-alliance/dpa/J. Büttner)

Замокот беше направен во рамките на Фестивалот за песочни скулптури во местото Бинц на Балтичкото море и е висок 17,66 метри. За да се собори претходниот рекорд (16,68м) беа потребни 11.000 тони песок. Претходниот обид од 2017 година да се собори рекордот беше неуспешен, но овој замок е стабилен. Вистинско ремек дело!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *