Северна Македонија доби зелено светло од ЕК

Европската комисија ја повтори препораката за членство на земјите од Западен Балкан во ЕУ. Договорот од Преспа треба да биде испирација за сите земји, рече еврокомесарот за проширување Јоханес Хан и истакна дека сега ЕУ треба да го испорача она што Македонија го направи со решавањето на спорот со името. Сепак клчучни се реформите во областите на владеењето на правото, стабилноста и економскиот развој на регионот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *