Репрезентативката Ива Чолаковска ги засилува редовите на ЖКК Баскет Кам

Младата репрезентативка Ива Чолаковска од Струга ги засилува редовите на шампионот во македонската кошарка, ЖКК Баскет Кам од Македонска Каменица.

Во претходните сезони, Ана Чолаковска покрај настапите за ЖКК Струга, била дел од тимот на Вардар и Работнички од Скопје.

Чолаковска има солидна статистика во досегашните настапи за репрезентацијата и во редовите на Работнички, од каде доаѓа во Наскет Кам за да го засили тимот на позиција 2 и 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *