РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИ ЗА ВЕЛИГДЕН 2019

РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИ ЗА ВЕЛИГДЕН 2019

Св.Успение на Пресвета Богородица – Македонска Каменица

25.04.2019Велики Четврток

Утрена 07:00

Света Литургија 08:00

Општ Маслосвет 09:00 (брашно и масло )

Читање на 12те страдални Евангелија 18:00

26.04.2019 – Велики Петок

Царски часови , Голема вечерна , Изнесување на плаштаницата 07:00

(Храмот ке биде отворен во текот на целиот ден )

Чин на погребение со статии и литија околу храмот 19:00

27.04.2019 – Велика Сабота

Во 23:30 часот литија околу храмот и објавување на радосната вест за Воскресението Христово , Пасхална утрена и Света Божествена Литургија

(Сите кои постеле и имаат благослов од свештениците можат да се причестат веднаш по Литургијата , децата до 7 годишна возраст исто така можат да се причестат без претходна подготовка )

29.04.2019 – Велигден (втор ден )

Во црквата Св. Илија – М.Каменица

Утрена 07:00

Литургија 08:00

30.04.2019 – Велигден (трет ден)

Утрена 07:00

Литургија 08:00

Од свештенството при Храмот Св.Успение на Пресвета Богородица – М.Каменица

 ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
НАВИСТИНА ВОСКРЕСЕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *