Продолжува вандализмот кон урбаната опрема во Македонска Каменица

Во изминатиот период, во Македонска Каменица се случува невиден вандализам. Неодговорни лица ги уништуваат и корнат засадените листопадни и зимзелени дрвја, ги уништуваат и декоративните цветни насади. Ги нагрдуваат поставените експонати во „Паркот на рударите“ и ја уништуваат урбаната опрема.

Од овие причини, општина Македонска Каменица ќе го засили присуството на општинското обезбедување, а ќе бидат известени и сите надлежни органи. Сторителите кои ќе бидат фатени ќе одговараат за причинетата материјална штета.
Општина Македонска Каменица веќе започна со активности за санирање на штетите и бара од граѓаните да се однесуваат одговорно и да не ја уништуваат поставената урбана опрема и декоративните садници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *