Пријавете неправилности за изборите

Секој граѓанин може да пријави неправилности, за време на изборниот циклус, а пријавата е објавена и на сајтот на Државната комисија за спречување на корупција. Злоупотреби, на пример, со службени возила може да се документираат и со фотографија.

Претседателката на оваа комисија, Билјана Ивановска, вели дека до сега не се отворени предмети поврзани со изборите, но оти сите информации стигаат до нив.

Извор: Телевизија Стар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *