Премудриот Отец Пимен се обрати со нов “facebook” статус за актуелната состојбата во нашето општество и држава

Новост ли е ако кажам дека Христос е долготрпелив и многумилостив?
Не верувам. Сте го сретнале тоа негде низ книги или интернет!
Новост ли е ако кажам дека немаме влада?
Не верувам. Сте го сретнале тоа по медиуми.
Хумор ли е ако кажам дека е опасен период за живеење?
Не верувам. На своја душа тоа го чувствувате.
Жално ли е ако кажам дека и хуморот е заложник на преосетливата политика?
Верувам. Оти и душата моја тагата ја чувствува.
Политичари, не ни давајте леб и игри туку перспектива!
Боже дај ни трпение, разум и смеа оти полесно се преживуваат вакви времиња.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *