Први јануари неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека во согласно со Законот за празниците („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 1 Јануари 2021 година (петок), Нова година, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните им ја честита Нова година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *