Почина творецот на “Том и Џери”

Почина познатиот илустратор, Џин Дич, кој беше режисер на ТВ серијата „Том и Џери“.

Дин починал во својот дом во Прага, Чешка, на 95 години.

Тој има свој потпис и на дел од епизодите на „Попај морнарот“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *