Почина Аки Рахимовски

Пејачот на „Парни ваљак“ Аки Рахимовски почина денеска на 66-годишна возраст.

Веста е објавена на официјалната фејсбук страна на групата. Рахимовски е роден во Ниш во 1955 година, но набрзо потоа неговото семејство се преселува во Скопје, каде тој учи да свири клавир, а подоцна како тинејџер е дел од неколку рок и поп групи.

Со групата „Парни ваљак“ сними десетици албуми и одржа низа концерти на просторите на поранешна Југославија.

Извор:
Опсервер Почина Аки Рахимовски | opserver.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *