Полуматурантите нема да слават, за свидетелствата се чекаат насоки

Засега нема конкретни препораки од Министерството за образование и наука за тоа дали и како ќе се изведе доделувањето на свидетелствата на крајот од учебната година. Оттаму разгледуваат неколку опции.

Оваа генерација деветтоодделенци е првата што крајот на своето основно образование го дочека во вонредна состојба поради пандемијата на Ковид-19. Пред секој од нив да продолжи по различна патека, тие ќе немаат можност да се поздрават со своите наставници, со училиштето во кое поминале девет години од животот.
Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *