Пожар во делчевски Град изгоре 15 тони луцерка

15 тони луцерка изгореа во пожар кој до темел пеплоса плавна во делчевски Град. Огнените јазици се појавиле пред два часот по полноќ по што е пријавено во делчевската ТППЕ.  Борбата со огнот на пожарникарите била тешка, бидејќи во плевната бил сместен лесно запалив материјал, па пожарот е локализиран во 3, 30 мин, но плевната изгорела до темел.  Од СВР Штип информираат дека причините за пожарот ќе ги утврди истрагата.  Сепак, нашите информации зборуваат дека пожарот е подметнат, бидејќи ова било втор обид да се запали оваа плевна. Првиот обид за потпалување на плевната пред неколку месеци не бил успешен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *