Поддршка на инвестиции на жени од рурални средини со неповратна помош од 180 илјади денари

Неповратна финансиска поддршка во висина од 180 илјади денари за инвестиции што ќе придонесат за развој на руралните средини се предлага со измените на националната програма за развој на земјоделството и рурален развој за период 2018-2022 година.

Ова се дел од измените на предлог програмата што ги прифати Владата на денешната седница, а се предложени од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, во соработка со Министерството за труд и социјална политика и UN Woman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *