Погодете колку телефони можат да се наполнат истовремено со овие кабли

Интересен логички проблем со неколку продолжни кабли. Вашата задача е да пресметате колку телефони можете да наполните истовремено со овие кабли.

Извор: Мотика

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *