Погледнете ја мапата на раширеност на корона вирусот во Македонија

Погледнете ја првата мапа на раширеноста на корона вирусот во Македонија на следниов линк.

На мапата можат да се видат градовите каде има појава на корона вирусот, број на заболени, излечени и изолирани лица во карантин.

Досега главните насоки во борбата против корона вирусот на Светски рамки се насочени кон помала мобилност на населението и почитување на препораките за зголемена лична и хигиена во домовите и живеалиштата.

За таа цел @kamenica.mk се приклучи кон националната и глобална кампања за едуцирање и навремено точно информирање на граѓаните.

Следете нѐ од дома!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *