Песни кои го одбележаа растењето на децата од 90 – тите: Некои и денес се хитови, на некои се смееме

Кои песни го одбележаа вашето растење?

Децата кои се родени за време на 90 – тите, живееле во едно поинакво време. И, не само кога станува збор за сиромаштијата, несигурноста, војните, туку и за музиката која во тоа време живееше во светот. Транзицијата не била само социјална и политичка, туку истата означуваше и премин до касетите на ЦД-њата, од вокмени на плеери, потоа MP3, од еден стил на многу други.

Малите животи на обичните деца ги следа песни, по кои и денес се присетуваат на некои настани од своето детство и рана младост.

А овие хитови (колку и да се смееме денес на нив) се слушале насекаде:

# Bomfunk MC’s – Freestyler


Britney Spears – Opps!…; I Did It Again


# Bit Strit – Opsesija


50 Cent – Candy Shop


# Las Ketchup – Asereje


“Livin’ La Vida Loca” — Ricky Martin


The Prodigy – Firestarter


# Jennifer Lopez – Jenny from the Block


Black Eyed Peas – My Humps


P!nk – There You Go


Daddy Yankee – Gasolina


Aqua – Barbie Girl


Lou Bega – Mambo No. 5


Eminem – Without Me


ET – Tek je 12 sati


Студени нозе – Како кучето мое

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *