Пенизонерска средба во Виница

Повеќе од 1000 пензионери од Македонска Каменица, Виница, Кочани, Делчево, Берово, Радовиш и од Прилепско , денес беа дел од најголемото пензионерско оро што се играше на зелената ливада во дворот на Манастирот “Св.Спас“  во Виница:

„Се собираме секоја година, ова се убеви традиции, да се видиме, дружиме и да се одделиме од секојдневието“, рекоа пензионери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *