ПАТУВАЈ СО ЛИБЕРО ТРАВЕЛ ВО МЕСЕЦ ОКТОМВРИ: МАНАСТИР ОСТРОГ СО ПОСЕТА НА БУДВА И ПОДГОРИЦА

Од 07-ми до 08-ми Октомври, Либеро Травел за Вас организира дводневно патување до манастирот Острог во Црна Гора. Попатни места за посета ќе бидат и ултра модерниот ТЦ Делта Сити во Подгорица и повеќечасовна прошетка на Стар Град и Словенска плажа во Будва.


Ова дводневно уживање, незаборавна прошетка и можност за шопинг, го добивате за само 1500 денари по лице.
Целосната понуда, распоредот и условите при патувањето, како и сите подетални информации можете да прочитате тука.


Кога ќе споменеме Острог, веднаш помислуваме на место на кое се случуваат чуда. Православниот манастир Острог спаѓа меѓу најпосетените светилишта на Балканот. Во него доаѓаат посетители од сите религии и нации, бидејќи се верува дека моштите на Свети Василие Острошки се чудотворни. Манастирот Острог, кој е врежан во карпите, основан е од митрополитот Василије во XVII век. Највпечатлив дел од манастирот е Горен Острог, каде се сместени две мали цркви: горна – посветена на Светиот Крст, и другата, посветена на Воведение на Богородица.

Резервирај на време!
Патувај само со лична карта!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *