Отец Пимен стана текстописец и продуцент на рок балада

Познатиот отец Пимен направи песна за ресенскиот бенд „Плет“, што по ресенски значи ограда. Песната се вика „Чат пат“ и е најава за албум, кој овој бенд го подготвува.

 

 

Пејач на „Плот“ е Јован Симоновски

-Бендот е формиран за овој проект и ќе се прави албум, бидејки веќе се во подготовка други песни. Спотот веќе се снима и мислам дека до крајот на април ќе биде промовиран.   Членовите на бендот се од Ресен и се членови на поранешните бендови „Нексус и“ и „Лизардс“  како и актуелниот рок бенд од Ресен „Инстикт“, вели отец Пимен.

Членовите на „Плот“ на музичка проба

Отец Пимен  го направи текстот за оваа песна и е продуцент. Музиката е на Ѓоко Таневски-Бифо а аранжманот е на целиот бенд.  Дел од бендот се Кода и Илија на гитара, Петар Бардак на бас гитара и  Бифо. Пејач е Јован Симоновски (18), кој е активен пејач и на групата „ Инстикт“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *