Орце Симов: Живееме во најтешкиот период за работа по Втората светска војна

Стопанството се соочува со намалување на приходите и раст на трошоците по повеќе основи

Работењето е отежнато од високата цена на струјата и природниот гас

Струјата е за десет пати поскапа во споредба со периодот од пред и за време на пандемијата

Видеото со Орце Симов за падот на индустриското производство, можете да го следите со клик на следниов линк:

Во овој момент во светот, па и во Македонија, го живееме најтешкиот период за работа по Втората светска војна. Стопанството се соочува со намалување на приходите и раст на трошоците по повеќе основи, а во исто време и сѐ поголем е бројот на компании каде што расходите ги надминуваат приходите, изјави за Блумберг Адрија ТВ Орце Симов од Сојузот на стопански комори.

Извор: bloombergadria.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *