Опасно по живот и силно невреме го зафати целиот Балкан

Во делови од Македонија, Црна Гора, Босна и Србија беснее страшно невреме кое може слободно да се каже дека е опасно по животот на граѓаните. Ова невреме е проследено со интензивни пороејни врнежи од дожд, силни и чести електрични празнења, силен ветер и град па затоа граѓаните се предупредуваат доколку се во можност да не излегуваат од своите домови затоа што бурата е навистина страшна.

Инаку оваа ситуација е поради тоа што Атмосферата над Балканот е многу загреана и исполнета со енергија а од север продира постуден воздух на висина па поради тоа доаѓа до вакви страшни олујни системи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *