Од денес влез во Бугарија без ПЦР тест за учениците и студентите од Македонија

Од денеска, учениците и студентите од Грција, Турција, Србија, Северна Македонија и Романија кои патуваат дневно или барем еднаш неделно во Бугарија поради образование, повеќе не треба да обезбедуваат документ со кој се докажува негативен тест на коронавирус при влез во земјата.

Истото важи и за студентите што живеат во Бугарија, но патуваат во една од петте земји со цел образование, секојдневно или барем еднаш неделно.

Наредбата ја изјаде бугарскиот министер за здравство, Костадин Ангелов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *