Одсега полесно до бугарски пасош: Се менуваат правилата, илјадници македонци веќе добиле документи

Од 2001 година, вкупно 71.524 државјани на Република Македонија добиле бугарско државјанство.

Отсега многу полесно до бугарски пасош – се менуваат правилата, илјадници македонци веќе добиле документи – пишува порталот Sky.com.mk

Од почетокот на мандатот на претседателот Румен Радев, кој започна во јануари минатата година, 1.184 Македонци добиле бугарско државјанство.

Од Бугарија доаѓаат и информации дека земјата ќе го олесни режимот за стекнување на бугарско државјанство.

Во најскоро време ќе се олесни целата процедура за добивање на бугарски пасош.

Извор на веста: Вработување.Ком

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *