ОДОБРЕНА ЕКСТРАДИЦИЈА НА ГРУЈЕВСКИ И БОШКОВСКИ

Судот во Солун ја одобри екстрадицијата за поранешните началници на УБК, Горан Грујевски и Никола Бошковски, јавува репортерот на ТВ 24 од Солун

Грујевски и Бошковски се теретат за  уште два други процеси во Грција. Едниот е за фалсификуваните пасоши, а другиот случај е по поднесеното барање за азил на 29 ноември, процес кој може дополнително да го забави нивното враќање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *