Одбележана Светската недела на детето во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 09.10.2019 година – Денес, во Македонска Каменица со прогодна програма беше одбележана Светската недела на детето. Во Домот на култура, во организација на КИЦ Романса за дечиња до 6-то одделение во два термини беше прикажана детската театарска претстава „Ловечка сказна“.

Во публиката, при двете прикажувања на детската театарска претстава беа ученицие од 1-во до 6-то одделение при ООУ „Св. Кирил и Методиј“ во Македонска Каменица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *