НОВИ БАНКНОТИ ОД 100 И 200 ЕВРА

Од денeска во промет се пуштени новите банкноти од 100 и 200 евра – соопшти Eвропската централна банка. Во однос на сегашните, новите банкноти се помали, потрајни и имаат нови безбедносни карактеристики. Банкнотата од 100 евра е третата најшироко користена евро банкнота по оние од 50 и 20 евра. Старите банкноти од 100 и 200 евра останувата во промет, но постепено ќе бидат заменувани со новите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.