НОВИТЕ ПЕТ ПАЦИЕНТИ КОИ ИМААТ КОРОНАВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА СЕ НА ВОЗРАСТ ОД 39 ДО 55 ГОДИНИ

Од петте потврдени случаи со заболени од коронавирус во Македонија, во текот на вчерашниот ден според анализите направени преку тестови на центрите на институтот за јавно здравје, четири случаеви се од Дебар и се заразиле поради контакт со лице кое веќе било заболено додека едниот случај на заразен пациент вирусот го добил во странска држава а е со место на живеење во Скопје.

Според податоците, три лица се женски лица а две се машки лица.

Еден пациент од новите пет случаеви е на возраст од 39 години, втората пациентка има 40 години, третиот пациент има 45 години, четвртата пациентка има 54 години и последната пациентка е на возраст од 55 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *