Нова опрема за ТППЕ Македонска Каменица

Македонска Каменица, 10.05.2021 година – Денеска во Територијалната противпожарна единица Македонска Каменица беше промовирана новата опрема за потребите на единицата.


Градоначалничката Соња Стаменкова која присуствуваше на презентацијата на опремата истакна дека “Општина Македонска Каменица продолжува со опремување на ТППЕ, со цел успешно и професионално извршување на нивната задача.
За издвоените финансиски средства од 297 242,00 денари од Буџетот на општина Македонска Каменица, пожарникарите добија:
– 15 пп црева 52 mm,
– 1 пп алуминиумска скала од 9 m,
– 1 пп скала кукачка 4,4 m
– 4 батериски прскалки
– 6 пп апарати
– 4 редни спојки 52 mm
– и 1 млазница 52 mm, кои ТППЕ ќе ги користи за гасење на пожари на отворен простор во урбаните и руралните средини.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *