Нова корисна функција на „Google Chrome“

„Google Chrome“ апликацијата за Андроид сега на корисниците им овозможува да прегледаат одредена интернет страница пред да ја отворат

 

Доколку сте ја ажурирале вашата апликација на верзија 89, доволно е да задржите со прст на одреден линк малку подолго и ќе ви се појави опцијата „Preview Page“, која моментално е достапна само за уредите кои работат на Андроид оперативниот систем.

Ова не е некоја голема иновација, но многу е корисна кога сакате да отворите одредена интернет страница, а не се сигурни што има на нејзе, или пак не саката да ја напуштите онаа страница на која сте моментално.

Инаку, пребарувачите „Safari“ и „Edge“ за „iOS“ веќе долго време имаат ваква опција, а ниту една од нив не бара влегување во додатно мени за да се активира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *