Најавени нови средства за општина Македонска Каменица преку проектите на МСИП

Инвестирани 1,3 милијарди денари во општините, најавени нови 78 милиони за патишта

Седумдесет и осум општини во земјава, меѓу кои и општина Македонска Каменица, ги подобрија условите за граѓаните преку реализација на 135 подпроекти во вредност од 1,3 милијарди денари.

Средствата, обезбедени од ЕУ ИПА, државниот буџет во партнерство со светска банка, се искористени во 98 проценти, ова беше посочено на денешниот завршен настан на проектот на кој беше најавено дека се разговара и за ново финансирање од 78 милиони евра наменети за патишта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: