Најава за чествување на храмовиот празник Св. Пророк Илија во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 31.07.2019 година – По повод храмовиот празник, црковното настојателство при храмот Св. Пророк Илија, ги поканува сите православни верници од општина Македонска Каменица и регионот на заедничко чествување и празнување на големиот христијански празник.

Чествувањето на 02. Август 2019 година, започнува со света Божествена литургија од 08:00 часот, продолжува со заеднички ручек во дворот на Светиот храм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *