Нашата млада сограѓанка Лина Стојковска е победик на Конкурсот за кратка репортажа од зимскиот распуст во родната Македонска Каменица

Деца.мк во соработка со „Светот на Биби“ ги објави трите најдобри детски репортажи што собраа најмногу лајкови на страницата деца.мк.

На нивниот повик за изразување на детската креативност преку пишување кратка репортажа, како што истакнуваат од деца.мк одговориле голем број основци, кои се потрудиле да ја опишаат омилената дестинација во Македонија.

Неколку од нив привлекоа најмногу читатели, а тоа се следните три:

Кратка репортажа: Зимски распуст во Македонска Каменица на нашата млада и креативна сограѓанка, Лина Стојковска

Детска репортажа: Зимски распуст на Голак на Ена Цинцовска

Кратка репортажа: Зимски распуст во Скопје на Најла Шемовиќ

Честитки до првонаградената Лина Стојковска од Македонска Каменица и честитки до сите учесници и останати добитници на награди.

Извор: деца.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *