Научен собир посветен на Блаже Конески

Скопје, 25 април 2018 – Научен собир посветен на 70-годишнината од објавувањето на првата стихозбирка на Блаже Конески „Земјата и љубовта“ (1948) и 25 години од смртта ќе се одржи денеска во Институтот за македонска литература-Скопје.

На собирот ќе се обратат директорката на Институтот за македонска литература – Скопје, д-р Маја Јакимовска – Тошиќ, професори од Филолошкиот и Филозофскиот факултет од Скопје и од Институтот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *