Моторџија од Кочани хоспитализиран во Штип

Скршена клучна коска и неколку ребра од кои 7-то десно е сериозно оштетено. Ова се констатираните повреди во Штипската клиничка болница кај 33- годишен моторџија од Кочани.
Во тешка здравстена состојба тој таму е донесен доцна синоќа, откако изгубил контрола над моторот и с епревртел.
Повредите според лекарите се искулителноо сериозни и истите кочанецот во гипс и во кревет ќе го држат повеќе време. Тој е задржав во Штипската болниа и таму ќе остане се до стабилизирање на состојбата.
Што и како се случувало синоќа на кочанските улици е работа која ја утврдува полицијата. Засега истрагата оди во насока дека кочанецот возел побрзо отколку што смеел

Извор: СтарТВ Штип

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *