Младите екологисти од Македонска Каменица посетија обука за „Зелена економија“ во Велес

28.11.2019 година – Денес, во Велес се одржа обука на која учествуваа млади членови на еколошките друштва од земјава. Младите екологисти од Здравец 2002 – Македонска Каменица земаа учество на оваа обука за примена на концептот за зелена економија. Обуката беше водена од кооридинатори и претставници на еколошки друштва од земјава и интернационални обучувачи на тема: „Зелена економија и улога на ГО во примената на концептот за зелена економија во МСП во Македонија“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *