Мила Москов го освои шестото место на детската Евровизија

Победник на детската Евровизија со најмногу освоени бодови е 15-годишната претставничка на Полска, Вики Габор, на второто место се најде Казахстан, а како третопласирана заврши Шпанија.

Нашата Мила Москов со добиени 150 бодови го освои шестото место на детската Евровизија. Песната „Fire“ Мила ја отпеа маестрално. Со својата изведба 14-годишната Мила ги воодушеви сите присутни и измами огромен аплауз.

Досегашни пласмани на нашите натпреварувачи:

2003 Марија и Викторија „Ти не ме познаваш“ 12 место
2004 Мартина Силјановска „Забава“ 7 место
2005 Денис Димоски „Роденденски бакнеж“ 8 место
2006 Зана Алиу „Вљубена“ 15 место
2007 Росица Кукалова и Димитар Стојменовски „Динг динг донг“ 5 место
2008 Боби Андонов „Прати ми СМС“ 5 место
2009 Сара Марковска „За љубовта“ 12 место
2010 Ања Ветерова „Eooo, Eooo“ 12 место
2011 Доријан Длака „Жими овој фрак“ 12 место
2013 Барбара Поповиќ „Охрид и музика“ 12 место
2015 Ивана и Магдалена „Плетенка“ 17 место
2016 Мартија Станојковиќ „Love will lead our way“ 12 место
2017 Мина Блажев „Dancing through life“ 12 место
2018 Марија Спасовска „Дома“ 12 место

Leave a Reply

Your email address will not be published.