МВР демантира: Не е поставено албанско знаме на „Богородица“

18, Март 2018 kamenica.mk – Минстерството за внатрешни работи вели дека се фотомонтажа фотографиите објавени во медиуми за поставено албанско знаме на граничкиот премин „Богородица“:

Целосно неточни и невистинити се информациите и фотомонтажите објавени во неколку веб портали дека на граничниот премин Богородица е поставено знамето на Република Албанија.
Таков случај не е пријавен во МВР. Веднаш после објавувањето на овие невистинити информации беше извршена проверка на посоченото место на граничниот премин Богородица и констатирано е дека таков случај не постои.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *