Марија од Босилово и по десет дена сеуште не е пронајдена

Веќе десетти ден нема никаква трага од исчезнатата Марија Брзакова од Босилово, Струмица. По младата жена и мајка која исчезна минатата сабота, на 18-ти јануари, кога во раните утрински часови излегла од својот дом, за време на викендот трагаа ловџии и жители од Општина Босилово и околината. Се пребарале каналите, текот на реката Турија, браните Дрвош и Иловица, Моноспитовско блато и околните полиња.

Сепак, ниту еден траг кој би водел кон Марија не бил пронајден, а од СВР Струмица информираат дека истрагата продолжува.

-Брзакова не е пронајдена, се работи на случајот, а во интерес на истрагата не смееме да откриваме повеќе детали – ни изјави Хризантема Рендевска од СВР Струмица. Исчезнувањето на Марија во полиција го пријавил нејзиниот сопруг Б.Б. (29) во понеделникот, односно по три дена и две ноќи откако жената се оддалечила од домот.

Повеќе детали побарајте на fokus.mk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.