Македонскиот пица тим оди на Светски шампионат

Македонскиот пица тим оди на Светски шампионат

Един Хоџа, Наумче Михајловски,Дејан Трајанов Чеде, Лука Станковиќ од Србија, Горан Каркински, Трајче Михајловски, Синиша Чамзиќ, Енис Имериовски, Емилија Симеонова, Бранче Глигоров и Хисен Таири се македонскиот национален пица тим кој ќе се натпреварува на светскиот пица шампионат во Римини од 20-22-ри Февруари.

На Pizza senza frontier -шампионатот ќе земат учество околу 1000 пицамајстори од целиот свет.Повеќето од нашите  репрезентативци се дел од најпознатото  италијанско училиште за мајстори  Accademia Pizzaioli која има своја филијала во Кочани – Accademia Pizzaioli Macedonia под водство на Зоран Јовановски Паламаро, првиот пица инструктор во светот кој не е италијанец а има  3 златни ѕвезди од можни 4.

Зоран минатата година беше во жирито на светскиот шампионат во Рим а оваа година му се придружува и неговата сопруга Елизабета која исто така е пица инструктор и тие двајцата ќе се судии  во друштво со најголемите италијански и светски имиња во пица индустријата. Веќе пишувавме дека Синиша Чамзиќ лани во Рим го освои 8 то место во пица Наполетана.

-Овој пат имаме можеби најголема екипа на шампионатот а нашите пизза мајстори ќе се натпреваруваат во неколку категории и тоа Pizza Napoletana traditional, pizza Napoletana contemporanea, Mistery box, pizza Romana, Desert pizza, pizza i pivo, i pizza classica. Имаме “страшен” тим кој ќе им ги помати сметките на сите па и на италијаните и се надеваме на одличен успех и најдобро да ја претставиме Македонија-вели Зоран. Заедно со нас ке биде и нашиот пријател Лука Станковиќ кој ќе ја претставува Србија!

Izvor: vrabotuvanje.com.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *