Лоши вести за пензионерите, можно е да им се забрани движење до крај на годината

Лоши вести за пензионерите, можно е да им се забрани движење до крај на годината

Кон крајот на летото Министерството за здравство ќе прави скрининг на населението, односно тестирање со серолошки тестови по старосни групи со цел да се испита имунитетот на населението. Ако се покаже при овие тестирања дека пензионерите немаат имунитет можно е да дојде до забрана за нивно движење до крајот на годината.

  • Тоа ќе ни биде показател како да се димензионираат мерките, помалку или повеќе рестриктивни, по возрасни групи тогаш кога евентуално би слетале дека може да се соочиме со повторен пик на болеста. -рече Филипче вечерва при неговата прес конференција што ја оддржа од самоизолација.Ж
  • Филипче рече дека учествувал на состанок онлајн на Светската здравствена организација и дека заклучиле коронавирусот не може да се уништи и дека ќе остане активен и по пикот во секоја земја одделно.
  • Потребно ќе биде ново организирање на здравствениот систем со целосно одвоени делови кои ќе бидат наменети само за третирање на пациенти заразени со КОРОНАВИРУСОТ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *