“Ленче” – ново остварување на музичкиот состав “Калата”

Добро познатиот музички состав на македонската публика “Калата” има ново музичко остварување.
Фронтмен на групата е Симеон Ангеловски – Шоле, а вокал на бендот, кој спотот за претходното музичко остварување “Ка се заљубиле” го снимаше токму во Македонска Каменица, е Минела Богдановиќ од Србија.
“Ленче” е снимена во Младински Културен Центар (МКЦ) Скопје, каде тонски снимател е Ивица Јанкуловски, додека промовидеото е на Ѓорги Вацев
Нам добро познатиот Симеон Ангеловски Шоле на Бас, а Минела Богдановиќ е водечки вокал. Придружен вокал е  Дина Јашари, Благоја Глигоровски на гитара. Следуваат Kирил Кузманов – Саксофон, Стефан Алексовски – Клавијатури, Драган Теодосиев – Тапани, Ратко Даутовски – Перкусии и Оливер Настовски – Тамбура.
Линк до видеото:

Leave a Reply

Your email address will not be published.