КОЈА Е НАЈУБАВАТА ЗЕМЈА ВО СВЕТОТ?

На листата 20 најубави земји се најдоа и Словенија и Хрватска, а за најубава беше изгласана Шкотска.

„Кој би можел да негира дека дека нејизните диви плажи, длабоки езера и мистични замоци не се едни од најубавите глетки на светот?“, стои во објавата на листата најубави земји.

Ова е целосната листа:

 1. Шкотска
 2. Канада
 3. Нов Зеланд
 4. Италија
 5. Јужноафриканска Република
 6. Индонезија
 7. Англија
 8. Исланд
 9. САД
 10. Велс
 11. Словенија
 12. Мексико
 13. Индија
 14. Финка
 15. Швајцарија
 16. Перу
 17. Норвешка
 18. Ирска
 19. Хрватска
 20. Виетнам

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *