Која е вашата идеална тежина според полот, висината и возраста?

За да бидеме здрави мора да водиме сметка за нашата тежина, т.е. да бидеме физички активни и да се храниме здраво.

Сигурно знаете дека односот меѓу висината и тежината е многу важен и дека постојат многу табели кои го покажуваат оптималниот број килограми кој треба да го имате според вашата висина. Во прилог ви прикажуваме табела која го покажува тој сооднос.
Тука ќе ја најдете вашата идеална тежина. Исто така, треба да имате предвид дека тежината не зависи само од висината и возраста, туку и од полот, но и многу други фактори.
Поради тоа во табелата се дадени вредности и за мажи и за жени.
Погледнете ја табелата и откријте која е вашата идеална тежина!

спонзорирана

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *