Кочо Рацин и официјално е признат за светско културно наследство

Македонска Каменица, 10. Јуни 2019 година – Требаше да поминат триесетина години и уште толку изданија на Рациновите средби, а јавноста да ја чуе веста, која на годинешното издание на оваа поетска манифестација ја соопшти писателот и професор Људмил Спасов, дека Кочо Рацин и официјално е признат за светско културно наследство, објави „24 вести“.

Оваа информација како да им беше ветар во грб и на учесниците и на организаторот на 56 тите рацинови средби, кои викендов завршија во Велес, па посетителите со право ги прогласија за едни од најдобрите во последните неколку години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *