Коронавирус: Сосотојба – свет, Европа, Балкан

Според последните податоци од синоќа, во светот од Ковид-19 се заболени околу 2.250.000 луѓе, од кои излекувани се 572.000. Бројот на починатите е околу 154.000. Од нив најмногу се во САД – 36.000, во Италија 22.750, Шпанија – 19.600, Франција -18.700, Велика Британија – 14.600, Белгија – 5.160, Иран – 4960, Германија – 4.200…

На Балканот, во Македонија вчера бројот на заболените достигна до 1.117, а на починатите на 49, во Бугарија има 846 заразени и 46 починати, Србија – 5.690 (110), Грција – 2.224 (108), Хрватска – 1.814 (36), Црна Гора – 303 (5), Косово – 480 (12), Босна и Херцговина 1.224 (36), Турција – 78.546 (1.769)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *