Коронавирус во Македонија: За прв пат има повеќе оздравени случаи (738) отколку заболени (650)

Со денешните 111 оздравени случаи од коронавирусот, за прв пат од појавување на првиот случај, има повеќе оздравени отколку заболени. Така, во моментов има 738 оздравени, додека активни случаи се 650 лица.

„За прв пат имаме повеќе оздравени отколку активни случаи. Имаме 738 оздравени, и во моментов имаме активни 650 случаи“, рече Филипче на денешната прес-конференција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *