КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ЌЕ ОДЛУЧУВА ЗА НОВИ РЕСТРИКЦИИ?!

КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ЌЕ ОДЛУЧУВА ЗА НОВИ РЕСТРИКЦИИ?!

Во последниот билтен се регистрирани и шест починати пациенти. Во моментов има 4597 активни случаи. Комисијата за заразни болести денеска на состанок ќе одлучува за нови мерки кои  би вклучувале рестрикција на јавниот превоз, ограничување на работа на угостителските објекти..според ресорниот министер  за воведување полициски час е сè уште рано.

Проблемот со чекањето за тестирање на сомнителните и со симптоми треба да биде надминат со брзите тестови, во наредните денови се очекува донација од 7500, а ќе се набавуваат и со пари од заемот од Светска банка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *