Каменичкото СОУ “Миле Јаневски – Џингар” обезбеди пласман на државно кошаркарско првенство

Во меѓусебна пресметка со гимназијалките од Свети Николе, женскиот тим на СОУ “Миле Јаневски – Џингар” обезбеди учество на државно првенство. Во израмнета борба на крајот со шест бодови разлика беа поуспешни од домаќините на турнирот со 74:68. На државното првенство силите ќе ги вкрастат со своите врснички од гимназиите во Битола, Кавадарци, Пробиштип и Скопје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *