Како изгледа денеска бебето што се роди со повеќе од 8 килограми

На 24 години Патиша Кларк во 1983 година се породи со своето второ дете во Њу Џерси, САД. Иако сите бебиња во фамилијата се раѓале поголеми од нормалата, сите се изненадија кога Кевин Роберт Кларк се роди тежок повеќе од 8 килограми. Тој беше вистинско чудо за кое пишуваа сите медиуми.
Неговите родители беа загрижени за неговото здравје, имајќи предвид дека тој се роди двапати потежок од просечните бебиња. Но, прегледите покажаа дека со Кевин сè е во ред.
Денес, 36 години подоцна, тој е висок 2 метра и тежи 150 килограми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *